Många blir lyriska nu när sparrissäongen är inne. Allra mest lyrisk blir den legendariske stjärnkocken och krögaren Norbert Lang. Han gläds åt att få dela med sig till News55 av sina bästa recept på den läckra delikatessen – så häng med här! Norbert dyker regelbundet upp där det finns sparris i säsong: på gästspel, på …
Det bästa i premiären av ”Sveriges mästerkock VIP” i TV4 i går var inte maten utan Maria Montazamis tårar. De var så äkta och rörande att de nästan blev mina egna. I en tid när det skvalar non stop i alla TV-såpor – och ibland verkar gråten nästan vara inskriven i manuset – var det …
Hej ungar – vet ni vad lapskojs är? Det skulle förvåna om dagens barn och barnbarn svarar ja på den frågan. Måltidsforskaren Richard Tellström har dragit igång en enkät på Facebook om alla gamla skolmatsalars paradrätt. Och jösses vad den engagerar, det hade jag aldrig trott! Lapskojs är alltså, kort uttryckt, trådiga köttbitar i potatismos, …
Den gamla debatten om dricks blossade upp (igen) i veckan som gick. Orsak: nu frågar krogarna inte längre om du vill betala dricks - utan hur mycket.
Att nyttig mat vara så lyxigt god!
Fick ett tips som ger underbara chokladmuffins, krispiga på ytan och saftigt mjuka inuti. Kolla här!
Hej matvän! Om du inte brukar läsa kultursidor, så börja nu! Där pågår en stimulerande fajt om krogrecensioner med både pajkastning och kniv och gaffel som vapen.
I dag dök ett efterlängtat paket upp på posten: Fyra kilo ekologisk avokado direkt från odlingarna i Spanien! Rena lyxen...
Vi har en "ny" köttfavorit: oxkinder. Långkokta smälter de i munnen och smakar underbart. Och inte minst viktigt är att priset är hyggligt!
Knäckebrödet kommer att överleva mänskligheten!
Exakt så här ska skreitorsken lagas – med ett tilbehör som är himmelskt!
Förra krönikan om den kanariska restaurangvärlden var lite gnällig. Nu fokuserar vi på det som är bäst - här är några toppar!
Tur att solen lyser jämt här på Gran Canaria! För de strålande krogupplevelserna lyser än så länge mest med sin frånvaro...
Årets matbluff är utsedd - men den är bara en av säkert tusentals bluffprodukter!
Tack och lov att det finns föreningar och enskilda som håller lite koll på livsmedelsindustrin!
Är det jättepopulära godiset miljövänligt - eller tvärtom?
Det har blivit hög tid att summera matåret 2023. Här är årets toppar och floppar!
Den goda julmaten kräver ofta flera dagars förberedelse. Men den goda hemmakryddade snapsen fixar du lätt på ett dygn!
Det här är rolig läsning - men många av recepten skulle jag inte våga mig på...
Kockarnas kamp i TV4 blev ett blodigt äventyr för Danyel Couet. Han skar av sig halva knogen när det skulle hackas lök vid ett tidigare tillfälle. Men han vann finalen mot Daniel Müllern med god marginal. Jag undrar bara: var fanns själva maten i finalen?
Förpackningar kan göra en vansinnig. Det här är mitt senaste hatobjekt.
Med läckra matklassiker kan man leva längre och bättre - och hjälpa forskningen om prostatacancer.
Ohoj, kapten Findus, nu får du nog lov att knalla ner till kabyssen och ta skeppskocken i kragen!
På lyxrestaurang i Paris – låter det inte ljuvligt...?
Det här är en dröm: den lilla, gamla, klassiska franska bistron med sina rutiga eller vita dukar, linneservetter, träpaneler och speglar och framförallt härlig, hemlagad husmanskost. Jag vet var den ligger. Häng med dit!
Ett antal år av längtan är över: nu har en ny resa till Paris äntligen blivit verklighet. Följ med på några dagars matrally i en av världens största gastronomiska huvudstäder!
Sveriges finaste paj kan göra svenska Malidza Larsson till världsmästare. I kväll vann hon SM - i sin första mattävling! Och sista, hotar hon...
Vi frossar i söta och saftiga persikor från det egna trädet just nu. Ur led är tiden!
Den är ett asätande och blodsugande, ålliknande urtidsdjur. Vilket inte hindrar vissa att beskriva den som "en extrem delikatess". För första gången har jag provätit den. Det var en sällsam upplevelse!
Tycker ofta att djupfryst pommes frites är en bedrövelse. Men nu har jag hittat ett lysande undantag!
Det finns ganska enkla sätt att skaffa sig ett längre och friskare liv! Här får du de bästa råden - direkt från professorn som vigt sitt liv åt att hjälpa oss till bättre hälsa och ett bättre liv.
Kolla kvällens kanonmiddag! Och fördelen med att ramla i skogen...
I kväll var jag på en av årets största och finaste tillställningar: Bonnniers förlagsfest på Djurgården, bland otaliga litterära högdjur. Mycket trevligt, spännande möten och inspirerande samtal. Men som matbloggsläsare undrar du förstås: vad åt dom?
Vingliga gubbar ska kanske inte irra runt i svampskogen. Men jag gjorde det, och det kunde slutat i katastrof.
Det blir inga kräftor i helgen här hemma. Jag åt nämligen 19 olika sorter i går. Och vilken berg- och dalbana det blev!
Råbiff dyker numera upp i alla möjliga varianter. Den hittills bästa åt jag i helgen - på en fiskkrog! Inledningens friterade ostron gick inte heller av för hackor.
Ja, smörgåstårtan blev rätt lik en likkista i miniformat - men fyllningarna var utmärkta. Här är recepten!
Nu börjas det. Facebook och andra medier fylls av bilder på berg av kantareller som glada svampplockare lägger upp. Jag blir lika avundsjuk varje gång.
Visste du att Ukraina gör ett utmärkt öl? Jag har provat det - och slår två flugor i en smäll när jag dricker det.
Nu går skam på torra land - efter 90 år ska Mums-Mums läggas ner! Hur kan man göra detta mot oss?
-Du har blivit så bra på sallader, berömde hustrun helt opåkallat häromdan. Vilket var lika välkommet som vältajmat när vi är på väg in i grönskans himmelrike.
Äntligen midsommar! Nu parkerar jag vid spisen några dygn. Och glömmer de nya kostråden tills helgen är över...
Hjälper Marabou Putin att finansiera kriget i Ukraina? Och ska kungen bojkotta chokladjätten?
Möjligen är denSveriges populäraste rätt: falukorv i ugn. Här vänder vi på den.
Med en viss andakt förde jag den till munnen: den som skulle vara Europas bästa hamburgare.
Plötsligt prunkar naturen av nyttiga läckerheter. Vad sägs om gräddstuvat ogräs?
Häromdan fick jag världens bästa gräddsås. På årets trevligaste restaurangmiddag, som dessutom fyllde 100 år. Läs och njut!
Sparris är inte bara gudomligt gott - den triggar också de köttsliga lustarna. Jag talar inte av egen erfarenhet, jag citerar livsnjutaren, sparrisfantasten och stjärnkocken Norbert Lang.
Ta ett banklån och gå ut på krogen. Sån är - nästan - verkligheten för oss som bor i Stockholm.
Trött på halvrutten avokado? Det är jag. Så jag köpte direkt från odlaren.
En ljusning i måltidsmörkret på flyget: SAS serverar riktig mat! Fast kall.